De gemeente Meierijstad participeert in pilots van de VNG

In gemeente Meierijstad, gelegen in Noord-Brabant, werken zo’n 6.000 tot 8.000 arbeidsmigranten. De gemeente pakt een actieve rol om ervoor te zorgen dat zij op een goede en gezonde manier kunnen leven en wonen. Zo werkt de gemeente mee aan de pilot van de effectrapportage van de VNG en het Brabants Migratie Informatiepunt. 

Logo gemeente Meierijstad

De effectrapportage wordt momenteel getest in 6 gemeenten, waaronder Meierijstad. Jan Goijaarts, wethouder Economie, Financiën en Dienstverlening bij de gemeente Meierijstad, ziet veel toegevoegde waarde om deel te nemen: “Door mee te werken aan het ontwikkelen van een efficiënte vragenlijst, wordt al voor het verlenen van een vergunning duidelijk wat de behoefte is aan huisvesting. Dit draagt bij aan goede huisvesting voor arbeidsmigranten en kan ervoor zorgen dat de druk op de reguliere woningmarkt niet verder toeneemt.”

Het Brabants Migratie Informatiepunt heeft als doel om een deel van de problemen van arbeidsmigranten, die voortkomen uit het gebrek aan informatie, aan te pakken. Meierijstad had al een mobiliteitscentrum, daarom was het een logische stap om deel te nemen aan de pilot. “Door de inzet van het BMIP zullen de arbeidsmigranten makkelijker zelf de weg weten te vinden en daardoor minder afhankelijk worden van hun werkgever”, vertelt Goijaarts.

Lees het volledige artikel op de website van VNG.