Optimisme op de Dag van de agrarische huisvesting

Op 28 november vond de Dag van de agrarische huisvesting plaats, een initiatief van huisvesting LTO, Glastuinbouw Nederland, KAVB, NFO en Greenports Nederland. Het thema van dit jaar was optimisme. Daarmee willen de organiserende partijen laten zien hoe groot de inzet en energie is van ondernemers, bestuurders, gemeenten en het Rijk om de huisvesting van arbeidsmigranten in de agarische sector te verbeteren.

De dag startte met een werkbezoek aan de huisvestingslocatie van Drenthe Growers in het Drentse Erica. Duidelijk werd dat de huisvesting van arbeidsmigranten op het terrein van het komkommerbedrijf veel voordelen kent. Lees het verslag over het werkbezoek.

In een digitale talkshow over huisvesting van internationale werknemers discussieerden verschillende partijen over de ontwikkelingen en uitdagingen rondom het huisvestingsvraagstuk. Naast een update over lopende succesvolle initiatieven, werd ook gesproken over de opgaven die er nog liggen. Daarnaast was er een digitaal spreekuur waar ondernemers en werkgevers terecht konden met hun huisvestingscasus.

Lees het volledige artikel.